Wilma Lind

MØRKE HJERTER

Vold mot kvinner er blant samfunnets største utfordringer. Volden har mange ansikter, drap, voldtekt, slag, spark, hersketeknikker, mobbing og trakassering.
I Mørke hjerter møter du Wilma Lind som nettopp har tiltrådt stillingen som seksjonssjef ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser. Hun kastes inn i en brutal menneskehandelsak, hvor kvinner kidnappes, dopes og mishandles. Samtidig må hun stå i avanserte hersketeknikker fra sin nærmeste overordnede.
Finn ut hva som skjer når Wilma settes i et krysspress mellom ansvar for oppklaring av svært alvorlig kriminalitet med forgreininger til Øst-Europa, og samtidig må hamle opp med steinalderledelse. Likheten til enkelte politiskandaler er skremmende.
Mørke hjerter er en innsideroman fra politiet i Oslo. Tettere på kommer du ikke, uten å jobbe der.

Mørke hjerter var den 6. Mest solgte norske skjønnlitterære boka i 2014.
Ikke verst for en debutbok!

Les kapittel 1 og 2 her

Hør utdrag fra «Mørke hjerter» her:

 

KJØP HOS ARK KJØP HOS HAUGEN BOK KJØP HOS NORDLI KJØP HOS NOTABENE KJØP HOS TANUM

 


BARE ET BARN

Alle barn har en iboende rett til livet. Med indre barnet forsvinner fra norske asylmottak. Wilma Lind får en ny utfordring da politiet finner to barnelik ved Frysja i Oslo. Under den påfølgende pressekonferansen skytes og drepes en journalist og en politiadvokat. Hvem er så redd for at sannheten skal komme fram i lyset at hen tar sjansen på å drepe inne på politihuset? De to sakene tilfører Wilma en kunnskap om Norge som overrasker og sjokkerer henne, og hun må se etter løsninger og motiv også der det er upopulært å lete. Hun erfarer raskt at ikke alle overordnede lar seg begeistre.

Ideén til krimboken ble unnfanget da jeg leste PRESS’ rapporter om enslige mindreårige asylsøkere som forsvinner fra norske asylmottak. Det er brutale fakta som avdekkes i rapportene. Bare et barn er fiksjon, men virkeligheten har fortsatt en vei å gå mot at barn har hundre prosent rettsikkerhet på norsk jord.

Boka er den mest solgte hittil i serien- pr 31.12.19: Antall 77000

Les kapittel 1 og 2 her

Hør utdrag fra «Bare et barn» her:

 

KJØP HOS ARK KJØP HOS HAUGEN BOK KJØP HOS NORDLI KJØP HOS NOTABENE KJØP HOS TANUM

 


 

GUDMOREN

Det er en iskald nyttårsnatt i Oslo. Himmelen over Oslo er som en mosaikk av lys og mørke. Men innimellom de festglade menneskene i Spikersuppa er det også noen som ikke er invitert med på festen. En uteligger sniker seg rundt på jakt etter flasker han kan tømme eller pante. Men det er enda en person i Spikersuppa denne nyttårsaftenen. Hun har planlagt kvelden lenge. De berusede, lite observante festdeltakerne og de høye smellene på himmelen gir henne den anonymiteten hun trenger. Nøyaktig klokka 24, da himmelen og lydrommet eksploderer, lar hun skuddene falle inn i magen på den forsofne uteliggeren. Ingen ser noe, ingen hører noe. Det er den perfekte forbrytelse.
Samtidig tilbringer Wilma nyttårsaften i selskap med en flaske champagne. Den avtroppende ektemannen tilbringer kvelden med elskerinnen sin, og de to sønnene har lagt egne planer for festkvelden. Da tikker det inn en tekstmelding med bilde av henne. På bildet er hun død.

Gudmoren er den første boka i verden som tar i bruk kriminalteknisk lydarbeid i etterforskningen.


Les kapittel 1 og 2 her.

 

Hør utdrag fra «Gudmoren» her:

 

KJØP HOS ARK KJØP HOS HAUGEN BOK KJØP HOS NORDLI KJØP HOS NOTABENE KJØP HOS TANUM

 


 

OFFERDYR

Tenk deg at du kommer hjem fra reise, du gleder deg til en god middag med den du bor med. Du skal bare opp og skifte. I senga på soverommet finner du en naken mann, en ung lekkerbisken, kun iført revepels. Hva hadde du gjort? Glemte jeg å si at han allerede er død?
Det er ingen ytre tegn til vold. Dødsårsaken er på ingen måte åpenbar.
Mikael tror straks at det må være konas elsker. Men Nina blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Situasjonen er altså at en kliss naken mann i revepels ligger død i et soverom i et hus han ikke hører til. Wilma Lind og teamet står overfor en uvanlig krevende kriminalsak:
De vet ikke hvem den døde er, patologen klarer ikke å finne en dødsårsak, og ingen i husstanden innrømmer å kjenne til den drepte. Ninas bror Jakob er landets landbruksminister. Han er blitt observert i søsterens hus samme dag som liket blir funnet.I Offerdyr har alle noe å skjule, og mange har motiv for å drepe. Men har Wilma egentlig adgang til å etterforske en minister i regjering?

For deg som er lei av voldelig krim.
Offerdyr er en krimbok uten vold. Det er jeg veldig fornøyd med.

 

Les kapittel 1 og 2 her

 

KJØP HOS ARK KJØP HOS HAUGEN BOK KJØP HOS NORDLI KJØP HOS NOTABENE KJØP HOS TANUM

 


 

DET DU IKKE VET

En ny, nervepirrende krim i bestselgerserien med Wilma Lind

Alarmen går. Det er gjort et funn i en fryser som får selv de mest hardbarka etterforskerne i Oslo-politiet til å grøsse. Tilfeldighetene vil ha det til at funnet blir meldt samtidig som Wilma Lind er innom for å si opp.

Fryseren står i en enebolig hjemme hos 22 år gamle Ulrik Riiber. Tre år tidligere mistet han begge foreldre i en bilulykke. Broren, Thomas, overlevde, men er varig skadet og bor på samme sted som Wilmas sønn, Birk, er på rehabilitering.

Gradvis avdekker etterforskningen et uvanlig bofellesskap, med fire vennepar, regissert og betalt av den omkomne Roger Riiber. Det kommer frem at alle skjuler noe om hva som har foregått i vennegruppen, men ingen kjenner hele sannheten. Helt til noen åpner en fryser.

 

KJØP KAGGE FORLAG KJØP HOS NORDLI KJØP HOS ARK KJØP HOS TANUM

 

 

 

 

Totalopplag Wilma Lind serien:
Pr 31.12.2019 – Antall 230 000