Varslingshåndtering

Hvert år samler mange bedrifter sine ledere til faglig og åndelig påfyll, inspirasjon, motivasjon og dialog. Det planlegges for å lytte til egne erfaringer, planer fremover, i tillegg til ekstern inspirasjon.

Denne uken var jeg hos ABB as for å snakke om etikk, trakassering og varselhåndtering.

Jeg blir så uendelig fylt av lys når bedrifter er villige til å sette disse temaene på dagsorden.
Ofte er dette begreper som oppleves litt fjerne, «vi har det jo greit hos oss» og «varslingsrutiner er på plass». Så ligger det der da, og venter på at noe skal skje. Og når et varsel kommer, hvilken garanti har vi for at vi faktisk er egnet til å håndtere situasjonen på en god måte?

Litt om ABB
70% av dagens virksomhet for ABB i Norge er tett knyttet til olje, gass og marin virksomhet. Det gir utfordringer, men også muligheter. Omstilling er et faktum, det må skje fort og de er allerede godt i gang.

ABB er en tung mannsdominert bedrift, kun 18% kvinner, de er heldige og har jevnt påfyll av unge, flinke mennesker og mange av de nye er kvinner. Men hvordan blir de behandlet? Hvordan blir unge menn behandlet av yngre?

Her er bestillingen jeg fikk:

– Belyse at det er mange former for trakassering, både seksuell og andre former trakassering

– Å fokusere på at vi som ledere må kunne se oss selv og forstå hvordan vi oppfører oss mot andre og hvordan det kan oppfattes som maktbruk/maktmisbruk

– At vi som ledere forstår det ansvar vi har for egen og andres oppførsel, og at vårt ansvar er langt større enn «den vanlige medarbeiders» ansvar

– Å sette oss i stand til å både varsle og som ledere behandle varsler

ABB – TAKK FOR TILLITEN, OG TAKK FOR UENDELIG MED POSITIVE TILBAKEMELDINGER.

Ønsker du foredrag: Kontakt meg på hk@hannekristinrohde.no

Kommentarer

Skriv inn din kommentar