Ubåtsaken- noen betraktninger

Er vi mennesker enkle eller komplekse?

Jeg skal ikke begi meg ut på dyptgående filosofiske betraktninger, men gjengs over er vi vel ofte på jakt etter en forklaring. Som i denne groteske ubåt-saken i Danmark.

Den tretti år gamle Kim Wall er død. En ung kvinnelig journalist på jobb. En elsket datter, respektert kollega…Hva i all verden skjedde?

Det er bestialske opplysninger som har kommet frem i media siste dagene. En torso er funnet i sjøen. Med metall festet til seg, med stor sannsynlighet for å synke. Hode, bein og armer er ennå ikke funnet.

Oppfinneren Peter Madsen hevdet først at han hadde satt henne i land. Senere innrømmet han at det hadde skjedd en ulykke. Funnene vitner ikke om noen tradisjonell ulykke, om jeg må tale såvidt frisinnet. Han har allerede endret forklaring flere ganger. Det taler ikke nødvendigvis til hans fordel.

Madsen er – slik saken står akkurat nå med de opplysningene som vi har – et gåtefullt menneske. Hva han er for noe mer, får vi kanskje vite etterhvert. Familien trenger en forklaring. Vi som følger med på saken ønsker en forklaring. Slik at vi kan falle til ro i sannheten. Det betyr ikke at vi liker sannheten, eller aksepterer at slikt skjer. Men sannheten er uansett bedre enn løgnen.

Jeg håper av hele mitt hjerte at den danske etterforskningen vil avdekke hva som faktisk skjedde.

Slik saken står nå er det mye som taler for at Kim Wall ble utsatt for en kriminell handling, også før sin død. I så fall går Wall inn i rekken av kvinner som blir offer for en manns vold.

Faktum er dessverre fortsatt at for mange menn er farlige for kvinner.

 

 

 

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar