Tenk at én manns gode intensjoner og gjerninger kan provosere frem så mye aggresjon, hån og tunellsyn

Tenk at én manns gode intensjoner og gjerninger kan provosere frem så mye aggresjon, hån og tunellsyn.

Det er ikke første gang i historien dette skjer. Vi ønsker gode gjerninger, et godt liv, en god hverdag, god helse….men når en person skiller seg ut og faktisk gjør noe usedvanlig, da blir det bråk.

Hva slags verden vil vi egentlig ha, spør jeg meg selv når jeg leser de mest innbitte motstandernes spissformuleringer.  Det er tross alt vi som skaper nåtiden og legger basis for fremtiden, vi som lever her og nå.

Jeg er av de heldige som har møtt Joralf Gjerstad flere ganger.

Det betyr i min verden at jeg er privilligert. Ikke bare fordi han hjalp meg og oss, men også fordi jeg lærte noe svært viktig:

Å fokusere på det gode mer enn det onde.

Det er så lett i hverdagen å fokusere på alt som går galt, alt som oppleves strevsomt, Og så glemmes alt vi tross alt har tilgjengelig i dette rike landet vårt.

Jeg tror ikke på Joralf og hans evner. Jeg har opplevd ham. Ikke all verdens hån og spott kan få meg til å endre standpunkt. Min / vår opplevelse står som fjell.

Og spiller det egentlig noen stor rolle at vi er uenige? Han hverken utfordrer legevitenskapen eller håner den. Han støtter den. Dessuten er han åpen på at han selv ikke kan forklare det han gjør og det som skjer. Men noe gjør han. Eller: Han gjør mer enn noe. Han hjelper mennesker, via varme hender, innsyn i et liv, og en god kraft.

Hvorfor blir det ramaskrik omkring disse gjerningene? Hvorfor blir et utsnitt av befolkningen så aggressive over at han hjelper mange mennesker? Hvorfor stemples alt som humbug og av enkelte som svindel? Mens faktum kan være at Joralf innehar noen evner som ennå ikke er forklart av vitenskapen? Er det ikke bare flott at mennesker får hjelp og kommer seg videre?

Selv forklarer han sine evner som «en guddommelig kraft». Noe som tydeligvis får grupper av skeptikere til  se rødt.

Jeg tenker på hans evner som energier som vitenskapen ennå ikke kan forklare. For hendene hans gjør noe de færreste av oss evner å bidra med. Og  med all respekt: Vitenskapen har ennå ikke oppklart all verdens mysterier, eller kommet til bunns i alt vi omgir oss med.

Mitt liv og min toleranse blir rikere av å bli glad av og ikke sint på mennesker som vil andre vel.Så velger jeg selv hva jeg vil benytte. Det hører med til min frihet.

Jeg var så heldig å være tilstede på festpremieren på Colosseum kino i Oslo 20. januar 2016.

Aldrii vil jeg glemme Margreth Olin da hun takket alle som har bistått henne med en rose oppe på scenen. Det var ingen intellektuell takk, men varme ord fra hjerte og sjel. Tusen takk for den opplevelsen, Margreth Olin! Der var du et forbilde! Der også…

Filmen er vakker, og bør sees.

I en scene svarer Joralf omtrent slik på spørsmål fra en av de han behandler : Jeg vet ikke hvorfor hånda mi er kald når du tar på den, mens den gir varme når jeg legger den på deg. Det eneste jeg ønsker er at samfunnet skal se på det som noe naturlig.

Mannen fra Snåsa er ingen trollmann. Han fortjener absolutt intet stempel som svindler. Det er smålig å gå til slike personlige angrep. Vær gjerne uenig, diskuter hans evner fra ethvert ståsted, men gjør det med verdighet!

Jeg kommer til å hedre Joralf Gjerstad med hele min sjel til min siste time. Måtte han få alle den heder og ære han fortjener som har viet sitt liv til å hjelpe andre. Hans evner og godhet kan ingen ta ifra ham.

 

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar