Slik ble Aslak Nore og Hanne Kristin Rohde et radar-par

Du kjenner meg best som en fast dame i trappa på politihuset i Oslo, med norsk pressekorps rundt meg, med en liten huskelapp i den ene hånden, klar til å formidle dramatiske hendelser i hovedstaden.

Det gjorde forfatter, journalist og forlagsredaktør Aslak Nore også. Men nå vet han mer. Etter å ha jobbet med meg som min redaktør. Et fantastisk spennende samarbeid!

Det du ikke vet er hvor redd jeg var for å snakke i forsamlinger helt fram til jeg var nærmere 30 år. Hvordan jeg trodde at min fremgang skyldtes flaks. Hvor mye krefter og energi jeg måtte bruke på å bygge meg opp når andre forøkte å rive meg ned.

Hvor mye tid, hvor uendelig mye tid, jeg har brukt på å utvikle meg selv, bygge meg selv opp og bygge meg selv ut. Hvor voldsomt alvorlig jeg tok oppgaven som leder.

Det etiske ansvaret en lederoppgave innebærer lå alltid tungt på skuldrene mine. I alle tjue årene som leder.

Derfor har jeg skrevet en bok om selve lederskapet: Boka Kjemp for alt hva du har kjært er ikke en bok om teorier og forskning. Det er en bok om å ta lederskap. Uansett om du akkurat idag innehar en formell lederrolle eller ikke. Den handler om å ta kontroll over angrep innenfra, og angrep utenfra. Om å lene seg frem. Om å tørre. Fordi altfor mange av oss konsentrerer oss altfor mye om hva vi ikke har og ikke er, og altfor lite om hva vi er og hva vi kan få til.

Les mer om boka og Hanne Kristin HER

Foto: Trond Heggelund

Kommentarer

Skriv inn din kommentar