Saftbygda tok meg med storm!!

Jeg hadde aldri vært i Sogndal før Widerøe-flyet landet en vakker solrik vintermorgen tirsdag 14. februar 2017. Fjellene glitret i hvitt og sola gjorde sitt beste for at jeg skulle forstå at jeg var kommet til et sted jeg aldri skulle komme til å glemme.

Rasmus Mo t.v viser oss rundt på Fosshaugane Campus

Det var så jeg glemte bort at jeg var der for å holde foredrag, da Rasmus Mo begynte omvisningen:

Åpne dører
«Me har ein politikk her som seier at alle som har noko å gjera på FC, skal møta opne dører, fortalte han. «Det betyr at alle studentar, tilsette og idrettsglade har sine adgangskort. Ynskjer du å studere/jobbe kl. 03:00, så er det ditt ynskje. Individets kraft handlar om å få aksept. Aksept for det ein ynskjer og det ein bidreg med.

«Ein cv har ingen verdi, om ikkje individet er på plass i seg sjølv»

Rasmus Mo forteller med innlevelse om hvordan han som medmenneske kan hjelpe:

«Motivasjon gjennom å sjå vedkommande. Me er våre beste ambassadørar når me unnar kvarandre suksess, gjer kvarandre gode og opnar den verbale blomsterbutikken. Kven likar ikkje å få aksept? Det handlar om relasjonelt MOT.»

Smilet som inkluderingsmekanisme
«Smilet er ein fantastisk institujon: Smiler du, får du smilet attende. Det er den viktigaste og enklaste inkluderingsmekanismen som finst….men akk so vanskeleg for mange å nytta. Ein må tore å kjenne dei ein skal utøve leiarskap for og med.»

Mens jeg beruset stod med begge beina plantet midt i et unikt samarbeidsklima, kunne markedssjef Stine Lilloe-Olsen fortelle meg at Sogndal fotballklubb er «Den smarteste klubben». Fordi de satser på hele individet og ikke bare på prestasjoner.

Jeg som knapt har sett en hel fotballkamp i hele mitt liv…jeg vurderer sterkt å heie på Sogndal. Ikke på grunn av idretten, men på grunn av disse holdningene som fortsatt glitrer i sjelen. Det finnes mange innganger til glede.

Så var det tid for å gå inn i forelesningssalen. Besøket handlet tross alt om Næringslivsdagene 2017 i regi av Sogndal fotball.

Dama som er ekte vare

Trine Lerum Hjellhaug – Foto: Lerum EKTE VARE!

Førstedame ut var Trine Lerum Hjellhaug, administrerende direktør for Lerum fabrikker. Den dama er ekte vare! Et nydelig, ekte og intenst foredrag om å være en prestasjonshjelper, om læringskurver, beinhardt arbeid, om lojalitet og om å prestere under press. Enda en gang glemte jeg at jeg selv skulle på. Hun dro meg med inn i sin verden denne kvinnen som fikk meg til å føle meg både imponert og lykkelig på en gang.

Og der satt jeg da…og glemte både tid og sted, mens mitt eget foredrag rykket stadig nærmere på programmet. Ikke før Trine smalt mitt eget produkt opp på veggen, kom jeg tilbake til nuet.

-Jeg liker Wilma Lind-bøkene, sa hun. -Men mest av alt liker jeg at Bjarne er opptatt av kvalitet:

Fra powerpoint-presentasjonen til Trine Lerum – gjengitt etter tillatelse

Nå er kjøleskapet vårt fylt opp med produkter fra Lerum. Også de fikk en fan til.

Opplevelsestrang
Siste dame ut denne dagen var Sigrid Henjum. En dame av de sjeldne, med fokusert blikk, antakelig også godt assistert av noen bittesmå lopper i blodet og en enorm opplevelsestrang som hun deler med alle som vil og kan. Av det hun har gjort kan jeg nevne at hun var med i det første norske teamet som padlet kajakk rundt Syd-Georgia, at hun har gått over Grønlandsisen og at Sigrid også har vært ekspedisjonsleder for en av Hvitserks skikrysninger over Grønland. Med sprudlende innlevelse dro hun oss med på noen av sine eventyr. Det var så jeg nesten mistet pusten, byjente som jeg er.

Sigrid Henjum

 

Ikke visste jeg hvor rikt dette skulle bli
Etter flere års foredragsvirksomhet har jeg aldri reist hjem etter endt oppdrag med annet enn en god følelse. Alle arrangementene, alle menneskene bringer med seg sin ryggsekk, sine opplevelser, sine spontane reaksjoner og sine betraktninger.

Heldig er jeg som fortsatt har lyst til å lære av andre.
Men mest av alt er jeg glad for at sjelen har uendelig med lagringsplass.

Les også:

Fullsett næringslivsseminar på Fosshaugane

Kommentarer

Skriv inn din kommentar