Så var den altså viktig likevel….

Kulturrådets Årskonferanse 2016

Kulturrådet inviterer stemmer til å diskutere fremtiden for kunst- og kulturkritikere.

Det er ingen hemmelighet at undertegnede med min politibakgrunn ikke har vært blant dem med fingrene dypest i paien i en årrekke. Dog fikk min kronikk Et terningskast kan aldri bli mer enn tilfeldig, fenomenal oppmerksomhet.

Jeg var strålende fornøyd med debatten som var både kreativ og innrømmende…  og preget av at enkelte foretrekker utdriting fremfor et oppgjør med egne demoner. Uansett glir samfunnet fremover med debatt.

 

Onsdag 9. november deltar jeg i kritikkduell.

 

Fortsatt er jeg av den oppfatning at kritikeren i altfor mange tilfeller har blitt det kommersielles tjener ved å karakterisere verket som glitter eller søppel. Skaper det overhodet en utvikling for kunst og litteratur?

Jeg ser frem til å delta – og lære av både meningsfeller og – motstandere.

Kommentarer

Skriv inn din kommentar