«Rohde med bøker for unge lesere – hopper etter Horst»

Drømmen min er at vi forfattere skal få enda flere unge lesere til å oppdage magien av bøker.

I disse dager melder NTB om min nye bokserie BLÅLYS for ungdom, og en rekke av landets aviser siterer NTB i kortere og lengre form:

«Samtidig som Jørn Lier Horst avslutter sin spenningsserie for unge, «Clue», lanserer Kagge Hanne Kristin Rohde sin spenningsbokserie, «Blålys».

«Pyramidemysteriet» er den første boken ut i bokserien som retter seg mot jenter og gutter i aldersgruppen 9–13 år. Førsteboka kommer nå i januar, og allerede i mars følger forfatteren på med bok to, kalt «Mysteriet med det forbudte bildet».

Ifølge forlaget tar Rohde opp aktuelle temaer som narkotika, deling av nakenbilder, «blikking» og dyrevern i disse bøkene.

I bøkene møter vi Astrid, en 13-åring som går i 8. klasse på Nordberg skole i Oslo. Hun bor alene sammen med pappaen sin, som jobber som advokat, mens mammaen er lege og ute på oppdrag i utlandet.

På skolen blir Astrid kjent med Yusuf, en ny gutt som hun liker veldig godt, og i bøkene tar de to vennene store sjanser for å oppklare mysterier.

I likhet med Jørn Lier Horst har også Hanne Kristin Rohde bakgrunn fra politiet. Hun er utdannet jurist og har ledet Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

I senere tid har hun markert seg som krimforfatter med bokserien om politietterforsker Wilma Lind. Hittil er det kommet fire romaner i serien – som ifølge Kagge selger godt.»

 

Foto øverst: Morten Bendiksen

Kommentarer

Skriv inn din kommentar