#Medlovenihånd – Hvordan står det til i politietaten?

Politiforum har idag invitert til å fortelle sin #Metoo-historie. Jeg håper politiansatte, nåværende ansatte og dere som har byttet jobb, pensjonister og studenter vil dele historier om eventuell seksuell trakassering du har vært utsatt for.

I solidaritet

Selv har jeg aldri opplevd seksuell trakassering i løpet av mine 25 år i politiet. Likevel føler jeg meg 100% overbevist om at heller ikke politietaten er ren. Også der finnes det med all sannsynlighet ledere og medarbeidere som ikke forstår grenser. Folk som ikke burde vært ledere, medarbeidere som burde fått tilsnakk. I solidaritet med medsøstre som har måttet tåle, ønsker jeg å være til hjelp og nytte for å stikke hull på enda en ballong.

Sitt stille i båten

Jeg vet på bakgrunn av mailer jeg har mottatt siden jeg sluttet i politiet, at det finnes en fryktkultur, noe som også ble beskrevet i Masteroppgaven «Sitt stille i båten». I 2015 skrev to politihøyskolestudenter en kronikk, anonymt av frykt for represalier, om pornofilm på Ipad på dasjbordet i politibilen og nakenbilde fra veileder på MMS, blant annet. Les om dette HER. Makt er åpenbart noe av det farligste som finnes.

#Medlovenihånd

Lite ville gledet meg mer om få eller ingen responderer på denne hasjtaggen . Med et snev av realitetsorientering formoder jeg at det ville være temmelig overraskende om det ble helt stille.

Mitt aller viktigste anliggende er at enhver kvinne ( og mann selv om dere er i mindretall) får en ekte opplevelse av at hun ikke står alene

Det oppfordres til å holde den linja som stort sett er fulgt, nemlig å unngå uthenging. Det viktigste kvinner gjør nå er å vise at ingen står alene. Kvinner over hele verden reiser seg i disse dager og sprenger hull på en av de mest destruktive ukulturer til alle tider: Vold, overgrep og undertrykkelse av kvinner.

Veien videre blir til mens vi går.

Mål: Ukulturen må endres. NÅ.

Hvis du ønsker å dele din historie, kan du gå inn HER, og trykke på dette bildet:

 

 

 

Politiforum lover anonymitet til de som ønsker.

Uansett hvor vondt, vanskelig, krevende….din historie kan bidra til å bringe møkk til overflaten.

#Metoo #Stilleforopptak #Deadline

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar