Litt ros til offentlig helsevesen

Det er ofte kritikk som står i fokus. Eksemplene der alt sviktet får førstesideoppslag og kommentarfeltene flyter over av sykdommer og aggresjon.

Jeg har ofte lurt på hvordan verden ville sett ut dersom vi bare fikk presentert det gode fra jorda og universet. Det er selvsagt vrient å få til, og definitivt mange betenkeligheter knyttet til et slikt valg. Men sånn for tanken: Hvis det bare strømmet positiv energi til oss gjennom nyhetssendingene… ville kriminaliteten gå opp eller ned? Ville mobbing i skolen og på arbeidsplasser gå opp eller ned? Ville trakassering av andre mennesker gå opp eller ned?

Dette får holde med overfladisk filosofering fra min side. I stedet bringer jeg litt skryt til norsk helsevesen:

I forrige uke oppdaget jeg en føflekk jeg ikke likte. Dagen etter fikk jeg scannet den på Boots apotek. Fire dager senere får jeg en telefon om at føflekken er å anse som mistenkelig, og at den bør fjernes. Morgenen etter ringer jeg til fastlegen og ber om time. Jeg får komme samme dag, fastlegen fjerner føflekken med det samme. Seks dager har gått siden jeg oppdaget uregelmessigheten på huden. Hva som venter rundt neste sving vet jeg ikke. Men at svært mye er bra i Norge er det ikke tvil om!

Kommentarer

Skriv inn din kommentar