Kriminaltekniker Eva Ragde var mitt forbilde

I boken min Gudmoren møter du for første gang kriminalteknikeren Eva Rakve. For å skape en troverdig figur som det var lett å forstå og forholde seg til, var det naturlig å bruke den dyktige kriminalteknikeren Eva Ragde som forbilde.

I 25 år har Ragde vært kriminaltekniker. Da hun startet som kriminaltekniker i 1992 var bruk av DNA og biologiske spor forbeholdt seksualforbrytelser. Kriminalteknikk innen narkotikaforbrytelser var aldri et tema. Ragde har vært en forkjemper for at kriminalteknikk bør være en del av alle saker.

Det er ekstra artig og usedvanlig velfortjent at mitt forbilde, kvinnen jeg hadde i tankene da jeg skapte Eva Rakve, har fått Politiforums Ærespris. GRATULERER!!!

Her kan du lese litt om kriminaltekniker Eva Rakve i den 3. boken i krimserien med Wilma Lind, Gudmoren:

«Bjarne og Baardsen sitter ved enden av langbordet i kommandorommet idet Wilma ankommer. Foran dem er videokonferanseutstyret aktivert, og i andre enden av linja sitter Eva Rakve fra Kripos.

-Hører dere meg? Spør Baardsen og skrur opp volumet.-Hallo?

-Load and clear, svarer Rakve. Hun har genserermene brettet opp. Hettegenseren har glidd litt tilbake så den ligger tett opptil halsen. Hun lener seg fram og griper en bunke papirer. Wilma registrerer at Baardsen sitter klar med notatboka til å notere.

-Jeg sender deg alt etterpå, sier Rakve. -Så du trenger ikke å notere noe nå.

Wilma setter seg slik at hun også blir synlig på skjermen hos Rakve.

-Vi begynner med hansken, sier Rakve. -Det er funnet et fullstendig DNA i fôret, DNA’et er fra en kvinne, men hun er ikke registrert i DNA-registeret.

-Det er dårlig nytt, sier Wilma. -Da må vi vente til hun slår til igjen…

-Korrekt. Og som dere allerede er kjent med viser avstryk med prøvestubbene at det var mest tennsats på den venstre hansken.

-Det bekrefter mistanken om at både Elise Enger og Bønna ble offer for en som er kjevhendt, sier Wilma.

-Funnet kan definitivt være en fellesfaktor mellom sakene, svarer Rakve.»

Foto: Hentet fra politiforum.no tatt av Thomas Haugesveen

Kommentarer

Skriv inn din kommentar