KJÆRLIGHETSSVINDEL kan ramme alle

«Spennende krim (.) Fansen av politilederen Wilma Lind har ventet lenge på en oppfølger i serien om politietterforskeren. Og Rohde skuffer ikke – snarere tvert imot. «Kjærlighetsvindel» er den beste fra hennes hånd. (..) Ved siden av Jørn Lier Horst og Thomas Engers Offer så vil denne anmelder hevde at Kjærlighetssvindel er årets sommerkrim.» Tvedestrandsposten

De norske bokklubbene v/ Runhild skriver:

«Et forbrent lik, en mystisk kvinnebedårer og to etterforskere på «frifot» i idylliske Risør. Hold på solhatten, Wilma Lind er tilbake!

Etter 25 år i norsk politi tok Hanne Kristin Rohde pennen fatt. Først da kunne hun etterkomme ønsket hun stadig fikk som politileder; å gi innblikk i drapsetterforskningen og politihusets indre liv. Men bare hvis du leser romanene hennes.

Nytt Wilma Lind-mysterium
Krimheltinnen Wilma Lind har tatt leserne med storm både i Norge og utlandet. Wilma overtok forfatterens jobb som leder for Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo. I Kjærlighetssvindel møter vi, og etter hvert også Wilma, fungerende politistasjonssjef Sander Baardsøn i Risør. Funnet av en forbrent lik i en varevogn ryster det lille lokalsamfunnet, og reiser en hel del spørsmål.

Idyllens bakside
Samtidig er Wilma Lind i trøbbel på jobben. Sjefen hennes vil ha henne vekk. Hennes gode kollega og nestkommanderende, Bjarne, griper inn, og snart er de begge på vei til Risør. Wilma er fylt av en fandenivoldsk lettelse over å ha levert inn oppsigelse, og Bjarne har bråbestemt seg for å ta ukesvis med avspasering han har til gode.
I Risør er Wilma og Bjarne snart fullt engasjert i den merkelige drapssaken, der gamle vennskaps- og slektskapsbånd må under lupen. Den pertentlige, fungerende politistasjonssjef Baardsøn må pent ta imot hjelpen siden han er for tett knyttet til både offeret og de mistenkte. Samtidig er lokalpressen på ham etter anklage om overivrig kroppsvisitering av en ung, lokal jente.

Svindel og kjærlighet
Mens etterforskningen pågår for fullt, følger vi den stormforelskede Lillian som har truffet drømmemannen på et nettsted for single. Hun stoler blindt på den sjarmerende Nikos, og nøler ikke når han ber henne om penger. Dem har eksmannen hennes nemlig mer enn nok av, og hun hjelper gladelig til i knipen.
Hun gleder seg sånn til snart å få møte ham at varselklokkene hun kanskje ellers ville lånt øre til, kommer helt i bakgrunnen. Men hvem svindler egentlig hvem? Og går det en morder løs i den koselige sommerbyen Risør? Wilma og Bjarne avdekker den ene skjulte hemmeligheten etter den andre i jakten på den eller de skyldige!»

Medlemsvurdering:
En spennende krim uten alt det «ekle». Et plot som (dessverre) skjer oftere og oftere 😳 Anbefales! Karine

 

Hverdagsnett

 

 

Randaberg24                       

Kommentarer

Skriv inn din kommentar