Jeg skriver krim fordi…

Hva handler din tredje krimbok Gudmoren om? spør bokbadere og intervjuere.
Det er ikke lett å svare på uten å spoile plottet og spenningen. Det er i det hele tatt svært vanskelig å reklamere for en krim direkte knyttet til handlingen i boka. Men jeg kan love at det er en forrykende krim, akkurat slik det er når etterforskningen pågår med full tyngde.
 
Jeg kan imidlertid fortelle HVORFOR jeg skriver krim… Rent bortsett fra det rent opplagte etter 25 år i politiet: Jeg kan krim.
 
Den egentlige årsaken er – dessverre- dagsaktuell:
Advokat med møterett for høyesterett Gunnar Nerdrum har flere dager på rad «undervist» i fordommer og fordervet menneskesyn. Han kaller voldtekt en «kort utskeielse», snakker om at mannen overser konas «nei» når han gjør krav på ekteskapelige rettigheter og siteres på at «kvinner har lett for å si nei uten å mene det».
 
DETTE er årsaken til at jeg skriver krim. DETTE er årsaken til at jeg skriver på den måten jeg gjør, med de fokus jeg har i boka. Dette er årsaken til at jeg kommer til å fortsette å skrive som jeg gjør. 
Fordi det er slike holdninger som bidrar til å gjøre hverdagen vår farlig. 
Skjermbilde 2016-08-16 kl. 13.53.59
Over: Twitterpost lagt ut av Ingvild Herzog, daglig leder Norsk Forfattersentrum, etter pressekonferansen hos Kagge forlag tirsdag 16. august 2016.
 
Under t.v: Med Fredrik Skavlan, Unni Lindell, Anne Gaathaug, Erling Kagge, meg selv Hanne Kristin, Michael Andreassen og Alex Rosèn.
Under t.h: Erling liker damer i rødt: Unni og Hanne Kristin i hver sin arm.
Skjermbilde 2016-08-16 kl. 13.46.12 Skjermbilde 2016-08-16 kl. 14.05.58

Kommentarer

Skriv inn din kommentar