Hadia Tajics bokomslag- reaksjonen du ikke tror før du har lest den

Når fakultetsdirektør på Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Universitetet i Stavanger, Karoline Holmboe Høibo, i et debattinnlegg under full yrkestittel kritiserer omslaget på boka til Hadia Tajik som en slags «Fifty shades of grey» , så er det ikke Tajik hun spenner bein på, men samtlige kvinners handlefrihet.

Fremdeles blir altså kvinnelige politikere som Hadia Tajik møtt med fordommen som sier at du enten kan være pen og velkledd, eller bli tatt seriøst. Det er nesten ikke til å tro.

Høibo synes å henge fast i 50-tallets strukturer om hvordan kvinner ikke skal framtre, for at kvinnen skal bli tatt på alvor. Strukturer som våre medsøstre nedover på kontinentet fortsatt sliter med.
Sett med mine øyne er dette en total skivebom av Høibo. Hun kan selvsagt få mene hva hun vil, men særlig moderne er oppfatningen ikke.
Nå er det slett ikke sikkert at Høibo dømmer Hadja Tajic på bakgrunn av bildet, hun bare varsler at andre kan komme til å gjøre det. Derved bidrar hun til å åpne for en tankegang som burde vært henlagt før første verdenskrig.

https://www.tv2.no/a/11735301/

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/mBB13p/hadia-tajik-slaar-tilbake-mot-sexy-kritikk

https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/9OvjP5/hadia-tajik-ydelegg-for-seg-sjlv-med-dette-bokomslaget

Kommentarer

Skriv inn din kommentar