GUDMOREN er hovedbok i Bokklubben Krim og spenning!

Her kan du lese et utdrag fra lektor Kristin Fjeld, som presenterer boka i bladet:

Moderne politietterforskning
Det er én ting morderen fra Spikersuppa ikke hadde tatt inn over seg. På nyttårsaften i Oslo klokka 24 var hundrevis av mennesker med mobilkameraer ute for å filme festen. Ved hjelp av moderne teknologi kan faktisk lyden av et skudd separeres fra lyden av fyrverkeri, og man kan fange opp hvor lyden kommer fra. Boka gir et imponerende bilde av moderne politiarbeid på sitt mest intense, samtidig som intrigene spisser seg til da en av de ansatte på sykehuset med den drepte kvinnen blir neste offer.

Det må være en rød tråd, en sammenheng mellom ofrene, og Wilma snur hver stein for å finne den. Hun har ikke tid til å tenke så mye på det makabre bildet hun fikk på nyttårsaften. Men så oppdager hun en dukke i hagen, hengt i et tre, og den har på seg Wilmas klær … det er en eksplisitt trussel, og den må komme fra noen som har hatt tilgang til klesskapet hennes!

Intrigemakeren
Hanne Kristin Rohde var leder for avsnittet for volds-og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt (for øvrig samme stilling som Wilma Lind har), og hun var et kjent ansikt før hun ble forfatter. Som krimforfatter har hun dermed en åpenbar fordel av at hun har unik kjennskap til miljøet hun skriver om. Med den tredje boka om Wilma fester hun grepet som forfatter. Man raser gjennom sidene for å finne ut hvordan det går med Wilma og hvem som er morderen. Og da har Hanne Kristin Rohde gjort jobben sin – som krimforfatter.

HER finner du 2 korte videoer (mulig du må scrolle litt nedover på siden) hvor jeg presenterer boka og snakker litt om hva som driver meg.

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar