Fyll feriekofferten uten overvekt – gratis

Ferien nærmer seg, og mange liker å ta med seg noen ekstra bøker til ferien. Last ned APP og få blant annet Mørke hjerter GRATIS i 2 uker. (Se lenke lenger ned).

Eller kjøp pocket. 

Er du av de som liker å kombinere ferie, fri, litt realitet og noen ekstra refleksjoner som krydder også på stranda eller på fjelltoppen?

Jeg har de siste dagene hatt en spennende meningsutveksling med litteraturviter og skribent Birgitte Gustava Røthe Bjørnøy i Klassekampen.

Hun mener at min bok Mørke hjerter er karikert og konstruert.
Jeg mener at den beskriver realitet og realitetsorientering.

Uansett denne konkrete uenigheten er vi -slik jeg tolker det- enige i én ting: Behandlingen av kvinner på arbeidsplassen er ennå ikke på stell.

Hennes innlegg stod å lese i Klassekampens Bokmagasin lørdag 20. juni 2015.
Mitt blogginnlegg, som også ble tatt inn i sin helhet i Klassekampen 23.6.15, kan du lese HER

Hennes svar stod å lese i Klassekampen 24.6.15 og hennes oppsummering er som følger:

«Jeg betviler altså ikke Rohdes erfaringer, og jeg har stor respekt for det arbeidet hun har gjort og hva hun har vært gjennom som kvinnelig leder. Det jeg imidlertid er kritisk til er om romanen hennes gir et troverdig bilde av disse erfaringene.» (Birgitte Gustava Røthe Bjørnøy, litteraturviter og skribent)

Jeg er veldig glad for denne typen dialog/diskusjoner, og tiltrer Bjørnøys betraktning:

«Hanne Kristin Rohde svarer i gårsdagens Klassekampen på min omtale av hennes bok «Mørke hjerter». Hun mener det ikke er riktig å si at romanen karikerer kvinners utfordringer i arbeidslivet, og begrunner dette blant annet med at erfaringene i stor grad er selvopplevde. Jeg er først og fremst glad for alle innspill som løfter denne tematikken høyere opp på dagsorden, og det var også utgangspunktet for å skrive essayet om karrierekvinner i litteraturen.» (Min uthevening; HKR)

Fikk du lyst til å gjøre deg opp en egen mening? Se om du kjenner deg igjen?

Hva gjør du hvis bagasjen er begrenset?
Det er enkelt å laste ned bøker til mobilen, nettbrettet eller lesebrettet.

Trykk på lenken under.

Du kan laste ned fremgangsmåten her, Du får ha bøkene i to uker og det koster deg ikke en krone.

 

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar