Forsking avslører sammenheng i vold mot dyr og vold mot mennesker

Det er god grunn til å ta kriminalitet mot dyr på alvor av hensyn til dyrene og samfunnet, skriver Siri Martinsen i et saklig innlegg i BT. Forskning viser at 63 prosent av voldsdømte tidligere har begått voldelige handlinger mot dyr.

Det samme gjelder 48 prosent av dem som soner for voldtekt, 46 prosent av dem som soner for seksualiserte drap og 30 prosent av dem som soner for barnemishandling. Tallene for både ikke-kriminelle og for dem som soner for annet enn vold er vesentlig lavere.

I 2014 oppgraderte FBI vold mot dyr til «kategori A kriminalitet». I Norge har grov vold mot dyr oftest blitt henlagt eller straffet med bøter som for mindre skadeverk og nasking. Når norsk politi nå tar denne type forbrytelser på større alvor er det med en solid vitenskapelig bakgrunn.

Siri Martinsen imponerer meg ofte. Nøkternt og saklig informerer hun fra sitt faglige ståsted.Det finnes selvfølgelig krefter som forsøker å latterliggjøre henne, hennes argumenter eller hennes innstas for dyr. Oppegående mennesker ser heldigvis forbi personkarakteristikker og forsøk på bagatellisering, nettopp fordi hun baserer sin innsats på fakta. Jeg heier på Siri!

Innlegget til Skjelbred, som Martinsen imøtegår, er forøvrig bare trist lesning.

Les hele innlegget til veterinær Siri Martinsen HER

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar