Morgendagens lederskap

Hanne Kristin Rhode

Morgendagens lederskap - et LEVENDE LEDERSKAP

Nyliberalismen uttrykker at vi må jobbe smartere. Jeg vil påstå at nøkkelen er å jobbe nærere.
Jeg byr på meg selv i mine foredrag, som alle er erfaringsbaserte og med lite vekt på teori. Ledelse inneholder en mengde teori, forskning og dokumentasjon mens lederskap er det som leveres av ledere i praksis og som er det medarbeiderne ser og føler. Mine foredrag omhandler lederskap: Det som ikke er målbart. Det som avgjør om folka dine trives. Med andre ord alt som krever noe av deg som menneske. Så enkelt og så vanskelig.

Så jeg spør meg:

Hvordan klarer vi å stå så stødig i oss selv at vi blir jordas akupunktur?

Det er ikke vanskelig å fokusere negativt.
Likevel har jeg troen på universets samlende kraft.
Fordi det skaper lys og håp - og en realitet som kan erfares.

I 2019 utga jeg min første bok for barn og unge (9-14), med elementer fra universet på og mellom linjene. Det ble første side i VG, den stødige ex-politilederen var ikke lenger troverdig.

Mange takket meg, mange gråt av glede. Noen skjelte meg ut, andre lagde kronikker og debattinnlegg for å ta min spiritualitet ned med argumenter.

Det som gjorde inntrykk var hvordan altfor mange gjemmer seg fra den de er. Når vi stikker en tur ned for å være menneske, er det neppe hat, ego eller frykt som står på agendaen. Likevel går mye galt. Mange blir sinte når de møter mennesker som meg som lever med sjelen min hver dag. Derfor har jeg innsett at det vanskeligste er ikke å leve med sjel og univers. Det vanskeligste vi gjør er å være menneske.

Foredragene mine handler ikke lenger primært om erfaringene fra lederskapet gjennom 25 år i politiet, men om tørre å åpne for det lille som er stort.

Alle foredragene kan skreddersys og tilpasses ditt behov.

Hanne Kristin Rohde (bildet) er en av Norges beste kvinnelige foredragsholdere, sier Ove Tysnes, Playroom.


 

Mine foredrag:

1. Mental berøring når det røyner på, eller når du bare har lyst til å få ut hele potensialet ditt
Vi vil gjerne at møter og prosesser skal virke, ikke sant?
Da er det viktig å ta inn over seg at innovasjon og kreative relasjoner ikke begynner med tillærte definisjoner.
Bevegelse og resultater skapes når livet leves her og nå.
Det er min påstand at strukturene som omgir oss begår drapsforsøk på relasjonene flere ganger daglig.
Enten vi sitter på hjemmekontor  eller på jobb, kan vi føle oss grusomt alene, konfliktene eskalerer og prosesser forsinkes. Spørsmålet som ofte stilles i den indre dialogen er: Hvorfor kan jeg ikke bare være meg? Jeg blir så sliten av å forsøke å være en annen enn jeg er. Må jeg være en bedre utgave av meg selv hele tiden? Og ikke minst: Alle andre får det jo til.
I dette foredraget dykker jeg ned i dypet av relasjonene og viser at det trenger ikke være vanskelig, det handler om å fange øyeblikkene.
Foredraget egner seg også som et HMS-påfyll eller som inspirasjon til å stå stødigere i den du er.
Varighet; Ca 40 minutter.  Egner seg svært godt digitalt.
Referanser fra digital:

"Hanne Kristin er verdt å invitere til foredrag, anten det gjeld lederkurs, workshop eller happenings på jobben. Vi bruker Hanne Kristin jevnlig og ho er ein mester til å vera fullstendig til stede i det ho gjer. Til og med på nettbaserte foredrag fanger ho deltakarane, men innleving, personlege bidrag og levande historier. Verda treng din visjon Hanne Kristin. Med takk!" Gro Mykkeltvedt, Lederutvikler-evoSpor AS

"Du tok rommet, enda du er på storskjerm! Tusen takk!" Margrete Birkeland, deltaker evoSpor AS

Lørenskog kommune gav terningkast 6 : "Hanne Kristin Rohde engasjerte og berørte oss." 

Nes kommune, Helse og velferd v/ fagrådgiver Jorunn Fjetland Lyster: «Tusen takk for flott foredrag i dag, det traff oss i hjertet og var noe vi absolutt trengte» .


 

2. Finn din urkraft – Et foredrag uten kåpe
Dette er min historie. Jeg forteller om den unge jenta som ikke våget å ta ordet i forsamlinger – og hvordan den samme dama håndterer et fulltallig pressekorps på pressekonferanse en del år senere. Mine tanker om dinosaurer i sjefsstolen og godt lederskap er gjenkjennelige– uansett hvor du befinner deg i livet.
Du kan overvinne dårlige sjefer og din egen frykt. Svakheten kan bli din styrke. Du kan våge å gjennomføre et mentalt basehopp. Du kan bli deg selv.
Dette er et annerledes foredrag der jeg forteller om å tørre å stå i seg selv. Om å tviste indre dialog i positiv retning fordi den du snakker aller mest med i løpet av dagen ikke er ektefelle, samboer, svigermor eller naboen, men deg selv og da er det viktig at du hører noe bra. Jeg snakker om å avlive de velkjente bløff-tankene (alle andre kan mer enn meg), om å overvinne criticus infernalisene der ute, de som sitter dypt i lenestolene og sprer galle og utrygghet. Det var først da torde å erkjenne helheten av meg selv, at livet tok fart.

Varighet 60-75 minutter


3. Den positive kraften i lederskapet

Et foredrag som er en mix av nr 1 og 2 - Varighet 60 minutter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Fra politi til krim. Et foredrag om veien fra politileder til forfatter.

Jeg snakker om bøkene, men først og fremst om å tørre å hoppe. To mentale basehopp endret livet mitt. En liten jente på 4 1/2 år og en enda mindre linerle hadde begge de viktigste birollene. 

Egner seg på bibliotek og for bokinteresserte. Varighet ca 60 minutter.


 

5. Forfatterforedrag for 5.-7. klasse. Kan også fungere for 8. klasse.

Jeg drar barna med inn i min verden, fra politidame/politileder, til krimforfatter. Forteller om hvordan det er å finne opp hovedpersoner, om politiarbeid (du vet ikke noe før det er bevist) og om viktigheten av å kunne ta imot rettelser og innspill. Ikke helt ulikt lærerens oppgave på skolen. Bøkene dreier rundt høyaktuelle temaer som narkotika, nakenbildedeling, partydop, dyremishandling, tagging, mobbing, gjenger og annet. Det er pr idag 6 bøker i serien, og planen er 9 eller 10. De skrives fra både et mammahjerte, men også fra erfaringen med forebyggende innsats: Hvis du har tenkt gjennom, lært om og kanskje snakket om noe hjemme eller på skolen, er det lettere å ta fine valg for deg selv.

Foredraget faktureres etter forfattersentrums satser ved oppmøte.

Foredrag for skoleklasser kan gjerne gjennomføres digitalt. Da er de gratis.

Du kan lese mer om bøkene her: https://hannekristinrohde.no/blalysserien/

GRATIS DIGITALT FOREDRAG:

Klikk på bildet for å laste ned foredrag

 

 

 

 

 Norge er et langstrakt land. Derfor har jeg vært i studio og snakket inn hele skole-foredraget mitt, slik at alle skoler som ønsker skal få et forfatterbesøk. Det er gratis å laste ned og gratis å vise så mange ganger skolen ønsker. Om det er gøy med et møte med meg på Teams etter at dere har hørt meg snakke om Blålysserien og politi og skriving, så ta kontakt. Jeg stiller!

 


6. DIGITALT KURS - Kommer!

Opplev mitt foredrag om LEVENDE LEDERSKAP tilrettelagt som et digitalt kurs hos Videocation.no

Her presenterer jeg kremen fra foredrag 1. - 3 i tilsammen 19 leksjoner, med læringspunkter og refleksjonspunkter du kan benytte deg av i egen utvikling. Følg denne lenken for å lese mer om kurset som lanseres om ikke lenge:https://www.videocation.no/no/blog/hanne-kristin-rohde-ny-ekspert-i-levende-lederskap-pa-videocation/?fbclid=IwAR1uE_BbIv89wMpnc_5tIr3IY2P1cZcBYq8M1T0KpNZ4AaDfaF4geCppvkU

 

Foredrag 1. - 5.Ta kontakt og bestill foredrag her!