DU har herved sjansen til å lese først

Vi blir vel egentlig aldri for gamle til litt ros og gode tilbakemeldinger. I hvert fall blir ikke jeg det.

Derfor ble jeg ekstra glad og stolt da jeg oppdaget følgende på facebooksiden til selveste Erling Kagge:

Skjermbilde 2016-08-03 kl. 14.44.44

 

Han har i hvert fall rett i èn ting, og det er at i august kommer den tredje boka, Gudmoren, i Wilma-Lind-serien.

Og slik starter den:

«Gudmoren klemmer fingrene rundt våpenet i den spesialsydde kåpelommen. Hun er snart i posisjon.

Festkledde mennesker, rop og latter. Fem minutter igjen nå og rakettene vil ønske det nye året velkomment. Gradestokken må ha falt de siste timene. Salt og grus kjennes som pigger under de litt for tynne støvlettene, kulden får henne til å krype sammen og øynene fylles av tårevæske. Metallet iser mot fingrene.

Hun følger objektet med øynene, og repeterer handlingsforløpet hun har lært seg utenat. Det er fullt av folk på alle kanter, mange potensielle øyevitner men erfaringsvis ingen som virkelig ser.

Ved fotgjengerovergangen fra Rosenkrantzgate rett utenfor utestedet Barfly står han, Bjørn Erik, som har prestert det kunststykket å bli en av Oslos kjente uteliggere, og roter gjennom en søppelkasse. Sikkert en patetisk jakt etter tomflasker. Hun stanser på øverste trinnet av trappen midt i Spikersuppa og betrakter ham, en hundre prosent taper, ikke til å ta feil av. Etter en stund dukker hodet hans opp fra den krumme stillingen, han holder en flaske i den ene hånden og drar frakken tettere omkring seg med den andre. Frakken ser forresten god og varm ut. Kanskje han har vært en tur på Fattighuset. Pulsvantene derimot er fillete, selv på avstand ser hun at fingertuppene som stikker ut, er rødlilla. Han setter flasken han fant i søppelet til munnen og venter på dråpene, før han putter den i en plastpose han har stående på bakken ved siden av seg. Deretter fomler han irriterende lenge med et eller annet i lommen, før han subber bortover fortauet og forsvinner bak den røde bussen som hysterisk ubeleilig stanser for rødt i lyskrysset og sperrer for sikten. Fem minutter igjen. Helvete heller, hun kan ikke miste ham nå.»

GOD LESELYST!!

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar