Det handler om å lytte til sjelen

– Etter hvert som jeg har turt å åpne mer opp for det vi ikke kan se, har intuisjonen blitt sterkere og større. Hanne Kristin Rohde forteller hvordan hun bruker sjelsvisdommen og hodet samtidig.

Vi kjenner alle den stødige og ressurssterke politikvinnen som tidligere formidlet tunge volds- og seksualforbrytelser gjennom tv-ruten. Den tidligere juristen og topplederen i Oslopolitiet jobber nå som forfatter og foredragsholder. Hun er for tiden aktuell med “Åsted Norge” på TV2. Hun formidler fortsatt på sine sterke, ærlige og direkte måte.

– Intuisjon er for meg en del av sjelsvisdommen vi er født med, sier hun med klarhet i blikket. Hun har hatt sjelegaven med seg hele livet. Offentligheten fikk først høre om det da det dukket opp en spirituell hovedperson i krimbøkene hennes.

– Sjelen er med meg hver dag, sier hun ettertenksomt. Slik har det riktignok ikke alltid vært for henne. Før hun fylte femti år var det hodet eller tankene hennes som dominerte valgene hennes. Utdannelse, resonnementer, planlegging og endringer ble hundre prosent styrt av tankene hennes. Dette førte til at det stadig ble for mye for henne.
– Jeg ble rett og slett “overloaded”.

Hun kom ut av det da hun begynte å bruke både intuisjonen/sjelsvisdommen og hodet samtidig.

– Jeg har ikke sluttet å tenke” må du tro.

Nå bruker hun to kilder: Hodet og sjelen. Hanne Kristin Rohde har derfor fått en rikere og mer nyttig hverdag enn før.
Intuisjonen eller sjelsvisdommen får stadig større plass hos denne intelligente damen.

– Etter hvert som jeg har turt å åpne mer opp for det vi ikke kan se, har intuisjonen blitt sterkere og større. Det hun egentlig mener er at intuisjonen hele tiden er til stede i sjelen. Hun har bare ikke vært tilstrekkelig oppmerksom på den.

– Alt handler om å være åpen og tilgjengelig.

Nå venter hun på at vitenskapen skal finne instrumenter som kan måle dette immaterielle hun erfarer hver dag. For henne er det uproblematisk å utøve spirituelle og intellektuelle evner på en gang.

– Spiritualitet er en komplett naturlig side av oss. Dessverre har den blitt århundrets store tabu.

Den tidligere politilederen sier videre at hun tror at vi alle er født med en sjel. Den er en like naturlig del av kroppen som hjerte, lunge og nyrer.

– Mange velger å ikke bruke sjelen slik jeg gjør. Det er selvsagt helt i orden for juristen, så lenge det ikke stoppes eller latterliggjøres av andre. Det virker som om noen forsøker å få oss som har et helhetlig verdenssyn til å tie.

Annonse
25% rabatt i hele mars for 30-dagers Noni+ Collagen
Hanne Kristin Rohde sier at hun ikke kan være foruten universets humor eller storhet. Man ser at hun mener det. Det er ingen tvil om at det er visdom som rører seg i det varme, sylskarpe blikket. Ansiktet er rammet inn i seriøsitet.

(Fortsetter under foto)

– Intuisjonen eller sjelsvisdommen min er like viktig som de ulike kroppsdelene mine. Jeg har lært meg å la hjernen hvile en stund, og la sjelen få snakke. Foto: Trond Heggelund
Etter hardt arbeidspress, lederansvar og kompliserte saker, ble energien bokstavelig talt dratt ut av kroppen hennes.
– Jeg ble nødt til å jobbe på en annen måte.

Hun begynte å bruke ressursene sine på en ny måte. Hun kaller det for aktiv bruk av sjelen eller intuisjonen sin. Som to skispor der begge er like viktige.

– Jeg har trent opp hodet mitt til å lytte til sjelen. Når den får komme fram, så lytter jeg. Blikket hennes er der igjen. Jeg lurer et øyeblikk på om jeg fikk et glimt av den i de blå øynene hennes.

– Intuisjonen eller sjelsvisdommen treffer alltid blink. Den tar verken for mye eller lite plass. Jeg kjenner en enorm styrke i visdommen som er tilgjengelig.

Hanne Kristin Rohde sier videre at hun slett ikke blir sliten av å snakke med sjelen.

– Jeg får energi, den er jo det evige meg. Sjelen/intuisjonen er ikke opptatt av verken sak eller følelser, men kan på et nanosekund gi meg et bilde av veien videre.

Hun har sluttet å gjøre noe forhastet. Hun venter litt, når hun har tenkt på et spørsmål eller en problemstilling.

– Jeg bruker tid på kjenne etter, om det valget jeg har landet på er riktig.

Hun fornemmer den informasjonen hun pleier å få.
– Dette er nok det punktet som mange kaller for intuisjon.

Noen ganger, når hun selv tror at hun kommer til å få et ja, smeller intuisjonen til med et nei. Den som blir like overrasket hver gang er Hanne Kristin. Det er likevel ikke svart-hvitt. Ingenting er absolutt. Bordet fanger ikke. Noen ganger følger hun intuisjonen sin, andre ganger ikke. Det skjer fordi hun mener at intuisjonen snakker lavt, og at tankene ofte overstyrer.

– Noen ganger hadde det vært praktisk om tanken og hjernen kunne vært litt mer lavmælt. Sjelen har jo som oftest rett, men vi kan velge å ikke lytte. Det viktigste for meg er at sjelen ikke manipulerer. Den har heller ikke noen agenda. Her ligger den tøffeste treningen. Hvis jeg vil manipulere andre til å tro at det jeg sier er sjelsvisdom, mens det i realiteten er ego og tanke, er jeg på en farlig vei. Sjel og intuisjon er en god kraft med lys, uten noen form for konkurranse eller tvang.

– Det føles noen ganger som om hodet setter i gang en kamp for å overstyre. Om hodet vinner, kan variere. Det som er viktig å få frem er at sjelen kriger aldri. Verden hadde sett annerledes ut om vi tillot hodet å hvile og la intuisjonen slippe til før først, mener Hanne Kristin Rohde.

– Heldigvis tør stadig flere å kjenne på intuisjonen sin.

Hun er sikker på at enda flere kommer til å oppdage at den finnes.

– Intuisjonen er verken overtro eller innbilning. Det kan bare ta litt tid å få tak i den. Deretter må man trene på å tørre å stole på den.

Hanne Kristin ønsker nå, for verden, at flere tør å snakke om denne morsomme immaterielle siden av mennesket. Den som tilsynelatende befinner seg utenfor den tradisjonelle vitenskapens aksepterte interessefelt.

– Vi må tørre å vise den gode kraften universet byr på hver dag.

Hun har en klar melding til de som mener at indre stemmer gjør folk syke:

– Sykdom skal medisinen ta seg av. Det er en utbredt hersketeknikk å hevde at spiritualitet gjør mennesker syke. Profesjonell spiritualitet er sunt for kropp og sjel.

– Intuisjonen kommer inn via tankene mine

Både informasjon fra hjernen min og sjelsvisdommen finner veien inn i tankene mine.

Jeg får beskjeder fra sjelen og ideer fra hjernen.

Beskjedene er klare til å følges uten å bruke noe tid på vurdering.

Ideer må jobbes med, utvikles og tilrettelegges.

Beskjedene fra sjelen er riktig “timet” og kan settes ut i livet så fort som mulig – hvis jeg er klar for det.

Dersom du følger beskjedene, vil du komme i “flyt” og nye muligheter vil åpne seg for deg.
Når sjelen blir stille, er det greit. Da tenker jeg at universet er ulineært og opptrer ikke etter mitt behov.

Ha tillit til helheten og la tankene får bestemme.

Bekreftelsen fra sjelen kommer for mitt vedkommende i form av lys på ordene.

Lyset gjør meg glad inne i meg og gir mer ekstra energi.

Jeg får også godfølelse av å “vite at jeg er mer enn materie”.

Sjelsvisdommen løser opp følelser, tanker og forklaringer.

Sjelens gaver oppleves som “hellig visdom”.

Er det sjelen som lyser i ansiktet hennes?
Det tar ikke lang tid å få med seg det ekstra lyset Hanne Kristin Rohde har i ansiktet sitt. Til og med når hun er på tv så ser vi det. Hun nærmest oser av positiv energi og utstråling.

Er det øynene som lyser?
Er det lys i hele ansiktet?
Er hun er 100 % til stede?
Er det energien hennes som alltid er ladet opp?

– Det handler om frekvenser, musikk og sjelskontakt
Jeg hører på musikk i bilen, på toget, når jeg flyr og når jeg er hjemme. Etter kort tid blir jeg fylt opp med ny energi. Jeg kan ikke forklare med ord hva jeg kjenner. Hun opplever at hun har støtte i sjelen sin.

Hun sier at hun også har mindre smerter i kroppen enn før. Stress har nesten blitt borte. “Kroppen min får også veiledning fra sjelen. Jeg opplever at jeg stadig blir mer hel”.

Hanne Kristin synes den tradisjonelle vitenskapen er for trang slik den er i dag. Den anerkjenner ikke den åndelige dimensjonen vi har i livet. De mener også at universet ikke har noen mening.

– Vi trenger tid, vilje og fokus på dette.
Hun er ganske sikker på at vi kommer til få bevis i framtiden. Hun tenker blant annet på kvantefysikken. Etter 25 år i rettsalen hvor bevisene er viktigst, er hun rimelig opptatt av dette.

Artikkelforfatter Grethe Holtan holder kurs i blant annet Intuisjon og drømmer ved Intuisjonsskolen

Dette intervjuet ble første gang publisert på nettsidene til Intuisjonsskolen.

Nå ligger det også på Alternativ.no

Kommentarer

Skriv inn din kommentar