Derfor er Åsted Norge et spennende konsept

TV 2s erfarne krimreporter Jens Christian Nørve skal etter nyttår lede et nytt program på TV 2. I «Åsted Norge» skal TV 2 ta kriminaljournalistikken et steg lengre. Programmet vil hver uke gjøre dypdykk i norsk kriminalitet.

«Åsted Norge» med Asbjørn Hansen (t.h.), Jens Christian Nørve, Hanne Kristin Rhode og John Christian Elden.  FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2
«Åsted Norge» med Asbjørn Hansen (t.h.), Jens Christian Nørve, Hanne Kristin Rohde og John Christian Elden.  FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2

Ved hjelp av dyktige journalister og et eget ekspertteam skal Nørve avdekke og forsøke å oppklare forbrytelser. TV-seerne kan forvente en intensiv jakt på ettersøkte kriminelle. Uansett hvor de måtte befinne seg.

Min tanke er at dette er et moderne tv-konsept, og at det er veldig interessant og hyggelig at politietaten er positive til å delta.

Som mangeårig leder av seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, har jeg gjennom mange år avholdt pressekonferanser og hvor vi har bedt om tips etter alvorlige lovbrudd. Det var ikke ofte vi fikk mange tilbakemeldinger fra publikum, derfor  er det spennende å se om programmet vil føre til en økning i publikums engasjement. Det faktum at programmet tar for seg enten en «cold case» eller en løpende straffesak, kan føre til at publikum kan få aktivert minnet på en måte som fungerer sterkere enn gjennom en pressekonferanse, noe som forhåpentligvis kan bidra til oppklaring av flere av sakene TV2 tar opp.

Jeg har ingen innflytelse på hvilke saker som velges ut, men har tillit til at TV2 i samarbeid med politiet rundt om i landet finner egnede saker.

Les mer om programmet HER

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar