Forfatterskap

BLÅLYSSERIEN

Blålyserien er for deg mellom 9-14 år. Den er skrevet fra både et politihjerte og et mammahjerte. Jeg har nemlig erfart at hvis vi rekker å tenke gjennom utfordringer før de dukker opp, er vi bedre rustet. Astrid og Yusuf, hovedkarakterene i serien, går i 8 klasse. De blir etterhvert skolens detektivpar. De får ulike saker i fanget gjennom sine dager med lekser og aktiviteter, som f eks når hesten til Astrid har fått i seg narkotika, når venninnen Ine mister kontrollen på et nakenbilde, eller når Astrid finner kattunger i en søppelsekk i en konteiner. Serien byr på ekte politiblikk, varme, humor og kjærlighet innimellom mysteriene.Les mer

WILMA LIND

WilmaLind, Norges krimheltinne som overtok jobben min som leder for Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo pd, tok umiddelbart krim-Norge med storm. Nærmere hovedstadspolitiets korridorer, kommandorom og kultur kommer du ikke. I mange år fikk jeg som politileder spørsmål fra media om de kunne få komme inn i hjertet av drapsetterforskningen, ta bilder, se oss jobbe. Svaret var alltid negativt. Men leserne mine slipper inn. Jeg har lagt vekt på at språket skal være enkelt og speile hverdagen i politiet slik jeg opplevde dette. Etter 25 år i norsk politi ble det altså krim. Les mer

KJEMP FOR ALT HVA DU HAR KJÆRT

Jeg var på ferie i Sverige da telefonen ringte.

En bombe hadde gått av i Oslo. Lite visste jeg om at dette bare er begynnelsen på det mest krevende året i mitt liv, inkludert alvorlig sykdom i egen familie. Det var tid for å hente urkraften fra dypet.

Kjemp for alt hva du har kjært er en optimistisk bok. Med erfaringer som leder, mor i tidsklemma og kvinne i et mannsdominert miljø byr jeg på noen kilder til lys. – enten målet ditt er å bli leder eller rett og slett å trives med deg selv.

Kjemp for alt hva du har kjært er en fortelling som kan bety en forskjell. Les mer

BARNEBØKER

003-Agentene og hemmeligheten:De tre vennene Ingrid, Oscar og Hanna leker snøballkrig, mens de venter på at mammaen til Ingrid skal følge dem til AKS. En av snøballene treffer den nye Teslaen til nabo Andreas. Leken blir raskt avbrutt da Andreas rakner, og beskylder Oscar for ripa han finner i lakken. Hva gjør du når noen beskylder deg for noe som ikke er sant? Noe du ikke har gjort?

Kråka som hadde høydeskrekk:Vår sønn Fabian satt og stirret ut av kjøkkenvinduet mens han studerte alle fuglene som satt på telefonledningen, og utbrøt spontant: «Mamma, tenk om fugler hadde hatt høydeskrekk!» Sånt blir det bok av - om hvor viktig det er å ha en venn.

Jesperpus på skitur:I dag skal Jesperpus og matmor helt opp til en topp. Det blir spennende, kanskje litt for spennende når uværet melder seg.

Jesperpus og reven:Jesperpus har sin helt egen skog. Tigerskogen. Her kan han vasse, jakte og klatre i trær. Men ikke alle dyr vet at Tigerskogen er hans. En dag Jesperpus er ute og jakter, blir han overrasket av en rev. Matmor er ikke der. Jesperpus er helt alene. Les mer