Boka Bare et barn er 3. mest solgt av norsk skjønnlitteratur jan-juni 2015. Les hvorfor jeg ikke bare er glad.

Boka Bare et barn er faktisk enda mer aktuell nå enn da jeg skrev den. Det burde jo glede meg enormt, jeg som tross alt har skrevet den.
Jeg tror imidlertid at alle som har lest boka og kommer til å lese den, forstår hvorfor jeg ikke bare er glad.

Jeg slutter selvfølgelig aldri å glede meg over ordene til selveste Tom Egil Hverven i Bokmagasinet til Klassekampen i februar 2015:

«Boka har fått tildels hard medfart i VG og Aftenposten… Jeg leste boka. Og ble forbløffet igjen. For «Bare et barn» er ikke så dårlig. Snarere tvert imot. «Bare» et barn inneholder partier som viser hvordan indre tomhet og beslutningsvegring i en norsk ledelseskultur kan lede til store forsømmelser. Monicasaken i Hordaland er en åpenbar parallell…..Rohde kjenner problemene fra innside: Politiets og medieoffentlighetens forskjellsbehandling av etnisk norske barn med utenlands opprinnelse….Enkelte av Wilmas dialoger med politimester Vik inneholder en stille sorg…»

Ordene gjør godt. Ikke bare fordi de gir Bare et barn full oppreisning av en av de mest respekterte litteraturanmeldere i Norge, men først og fremst fordi Hverven ser. Han ser budskapet mitt. Han ser og beskriver på sin måte min samfunnskritikk mot en etat i ubalanse.
Barn fortsetter å forsvinne.
Toppledelsen i politietaten er i hardt vær, fordi Politidirektoratet møter krav til lederskap med byråkratisering. (Antall ansatte i direktoratet er fordoblet siden dir Humlegård tiltrådte, leste jeg i avisene i juni.)

Politireformen er vedtatt, midlene politimestrene får til disposisjon er strammet inn, hvis det jeg leser i mediene er riktig, samtidig med at det forventes bedrede resultater.En situasjon jeg har følt på pulsen selv i en årrekke. Det begynner antakelig å nærme seg en umulig oppgave for de fleste av landets politidistrikter.Jeg har tidligere uttalt at politikerne synes å befinne seg på en annen planet enn politietaten, i sin manglende forståelse av hva politieetaten trenger for å gjøre en god jobb for publikum. Nå lurer jeg på om noen har flyttet til et annet univers. Økte ressurser til politiet, Fremskrittspartiet?
De ansvarlige i Hordaland sitter fortsatt på sine poster. Tror de fortsatt at verkebyllen er redusert?
Og en statsadvokat forsøkte å gjøre varsleren Robin Schaefer til skurk.

 

Bokhandlerforeningens bokliste 1. halvår 2015 kan du lese HER

Gratulerer til Jo Nesbø  med 1. plass nok en gang. Bare så du vet det, Harry Hole, Wilma Lind gir seg ikke! 🙂 🙂

Gratulerer til Jørn Lier Horst med 2. plass for Blindgang. Det er intet mindre enn rått imponerende tatt i betraktning av at boka ble lansert i mai/juni!!!

Gratulerer til Norges nye krimheltinne Wilma Lind med 3. plass. Jeg er kjempestolt 🙂

Kommentarer

Skriv inn din kommentar