Blålysserien

PYRAMIDEMYSTERIET

Forfatterens betraktninger:

Alle er litt redd for å føle seg annerledes. Astrid 12 år ser og vet ting som kommer fra andre steder enn hjernen. Men det er det bare hun som vet… og hun vet det egentlig ikke hun heller. Livet blir ekstra spennende med Den nye gutten i klassen, Yusuf… og når de skal oppklare et lite mysterium blir dagene svært intense og vakre.

Litt om boken:

Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten hennes, og tvinger faren til å kjøre henne til stallen. Der finner de Rocky dødssyk. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og den nye vennen Yusuf begynner å undersøke hva som har skjedd. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å løse saken.

 


 

MYSTERIET MED DET FORBUDTE BILDET

MYSTERIET MED DET FORBUDTE BILDET

Astrids klassevenninne Ine er desperat. Nakenbildet hun sendte til en venn sprer seg på skolen. Snart har alle sett.

Den som har fått bildet er sommerflørten Axel, men den som sprer bildet ser ut til å være kjæresten hennes, Petter. Astrid vil hjelpe Ine med å finne ut hvem det er som har spredt nakenbildet først. Hun overtaler klassevenninnen til å stole på Yusuf og la ham bli med og undersøke saken. Ekstra delikat blir det når Yusuf innrømmer at han selv har fått bildet på sin mobil, han nekter likevel for å ha delt det videre. Astrid ønsker å tro at han snakker sant. Venninnen stoler derimot ikke på ham. Verre blir det når Ine forsvinner sporløst. Hva har skjedd med henne?

Nominert til bokslukerprisen 2019!
Superfinalist til Bokslukerprisen i 2019!

Les kapittel 1 og 2 her.

 

 

 


 

MYSTERIET MED YUSUF

Marie i klassen skal ha hjemme-alene-fest, og alle i klassen er invitert, bortsett fra Astrid. Det må være en misforståelse, tenker hun, men hun merker at hun blir både sint og lei seg. På vei ut av klasserommet blikker hun Marie. Det skulle hun ikke gjort, for Marie tar en grusom hevn.

Både Yusuf og venninnene Ine og Maya drar på festen. Selv blir Astrid sittende hjemme alene, men vennene lover å holde henne oppdatert. Utpå kvelden får hun et bilde på mobilen av Yusuf og Marie som kysser, og hele verden går i knas.

Neste dag får hun vite at Yusuf ligger i koma på sykehus etter å ha fått i seg livsfarlig dop på festen. Men hvorfor kysset han Marie? Hvem lurte dop i drikken hans? Er det noen som ønsker at han skal dø?
Denne gangen må Astrid stole på seg selv og løse mysteriet uten Yusuf.

Les kapittel 1 og 2 her

 

 


 

MYSTERIET MED TRUSSELMELDINGENE

Under en fotballkamp på skolen får Yusuf rasistiske kommentarer slengt etter seg fra Trond, en av guttene på det andre laget. Yusufs lag vinner kampen og pokalen, men etterpå oppdager Trond at noen har skåret opp dekket på sykkelen hans – og gir Yusuf skylda.

Neste morgen er Astrid på ridetur da en bil råkjører forbi henne. Like etterpå finner hun en plastpose med seks kattunger i en container. Noen virker døde, de andre lever så vidt det er.

Samtidig har Yusuf og familien begynt å motta stygge trusselmeldinger på mobilen via en anonym-app, og de ber Astrids far om advokatbistand. Yusuf er sint og gruer seg til å åpne meldinger av frykt for at det kommer flere.

Kan det være at den som kastet kattungene har noe å gjøre med de stygge meldingene som Yusuf får? Astrid og Yusuf bestemmer seg for å ta saken.

Les kapittel 1 og 2 her

 

 
 


 

KODEMYSTERIET

Astrid er på juleferie i farmors hjemby Brønnøysund i Nordland. Lillejulaften forsvinner et verdifullt kors fra kirken. Astrid får med seg tremenningene Emma og Egil på å undersøke tyveriet. Julaften oppdager de at en av byens skulpturer Steinar Breiflabb er tagget med rødmaling. Flere tagginger følger første og andre juledag. Den som står bak hærverket ser ut til å tagge i koder. Snart kommer Yusuf nordover og de fire unge går i gang med å knekke kodemysteriet, et oppdrag som begynner å bli farlig.

Les kapittel 1 og 2 her

 

 

 

 

 
 


 

LEIRSKOLEMYSTERIET

Astrid, Yusuf og klassen drar på vinterleirskole . På bussen oppover sjekker de ut stedet på mobilen, og ser at det eierne har anmeldt et tyveri av en verdifull gjenstand. Selv om det snødde tett da tyveriet ble meldt, er det ingen spor i snøen etter en gjerningsperson. Det ryktes at det spøker, og da elevene innkvarteres i en diger låvebygning, oppdager Astrid og Yusuf at det mangler en dør inn til rom nr. 10. To menn ble skutt på låven under krigen. Det sies at man kan høre skrittene deres om natten. Er det derfor det ikke er spor i snøen? Astrid og Yusuf bestemmer seg for å undersøke nærmere selv om de risikerer hjemsending om de blir fersket.Og hva er det med Ane, romvenninnen fra den andre klassen? Etterhvert avdekkes enda en vond hemmelighet.

Les kapittel 1 og 2 her

 

 

 

 


 

GJENGMYSTERIET

I Gjengmysteriet forsvinner flere hunder fra nabolaget til Astrid og Yusuf, og fortvilte eiere blir presset for penger. Hvem står bak? Løsningen overrasker alle, og hjelpen kommer fra uventet hold.
Samtidig som Astrid og Yusuf undersøker hundeforsvinningene, begynner en ny jente i klassen deres. Ane ble mobbet på den forrige skolen sin, men blir raskt en del av Astrids vennegjeng. Etter hvert viser det seg at hun har noen erfaringer fra den tidligere skolen sin som kan være nyttige i Astrid og Yusufs etterforskning.
Gjengmysteriet er en spennende fortelling om gjengmentalitet, mobbing og gruppepress, og om hvor fort gjort det er å ta fryktelig feil av noen …

Les kapittel 1 og 2 her

 

 
 
 
 


 

HACKEMYSTERIET

Yusuf har fått en 2-er på siste samfunnsfagsprøve, men oppdager like etterpå at noen har endret karakteren til en 5-er. Hacking er en alvorlig forbrytelse og man risikerer streng straff. Pappaen til Astrid sier alltid at hvis man finner et motiv, er det enklere å finne den skyldige. Men hva om Yusuf selv får skylda? Hva skjer da? Blir han utvist fra skolen? Kommer han i fengsel? Flere av vennene i klassen ønsker å hjelpe, blant andre Gabriel, som avslører til vennegjengen at han egentlig heter Gabriella.

Les kapittel 1 og 2 her