17 dager igjen – Norske motemagasiner tar standpunkt mot pels

Har du lagt merke til at det stadig er lengre mellom pelsreportasjene i norske motemagasiner? Nå har 12 av 13 norske moteblader skrevet under på NOAHs kampanje Mote mot pels.

Heldigvis er det altså flere og flere som innser at dyr har egenverdi.

De neste 4 avsnittene er klippet fra www.pelsut.no :

«I samarbeid med NOAH – for dyrs rettigheter, vil vi som moteaktører få alle dyrekjære kollegaer sammen om en felles sak med et enkelt budskap: Den norske motebransjen sier nei takk til pels!

Med dette ønsker vi å sende en klar beskjed om at vi tar avstand fra pels, enten det er under uverdige forhold på pelsfarmen, på kleshengeren, catwalken, kjendisfesten eller i motebladet. Initiativtakere ved opprettelsen i 2010 var klesdesigner Fam Irvoll (bildet), motejournalist og redaktør Hilde Marstrander og designer og stylist Kjell Nordström – per idag består Mote mot pels av 250 aktører fra bransjen. En egen faggruppe mot pels for motebransjen sender et viktig budskap til publikum, presse og politikere om at «pels» og «mote» ikke går hånd i hånd.

30-50 millioner kroner brukes årlig på å holde den norske pelsdyrnæringen kunstig i live, til tross for at dalende etterspørsel har sørget for at 50% av norske pelsfarmer er lagt ned i løpet av de siste ti årene. Undersøkelser gjort av Opinion (2010) viser at 71% av norske kvinner har tatt et klart standpunkt i mot pelsdyroppdrett, og 53 % av mennene svarer det samme. Kun én av ti nordmenn støtter de statlige subsidiene til pelsdyroppdrett. Den Norske Veterinærforening mener at “tiden nå er moden for å vurdere avvikling av pelsdyrholdet i Norge”. Avdekning av forholdene både i Norge og andre land de siste årene har bidratt til å eksponere lidelsene for allmenheten. Vi er smertelig klar over de uverdige forholdene ved norske og utenlandske pelsfarmer. Og som aktører innen motebransjen er vi i en spesiell posisjon til å gjøre noe med dette!

Jobber du som klesdesigner, tekstildesigner, produktutvikler, redaktør, stylist, makeupartist, fotograf, modell, butikkinnehaver, agent eller annet i motebransjen, ønsker vi deg et varmt hjertelig velkommen til Norges første motefaglige gruppe mot pels!»

Min oppfordring: Når du ser et plagg med pels i en forretning, kan du vennlig men bestemt påpeke at dette bør de fjerne fra sine innkjøpsordninger. På denne måten skaper vi holdninger.

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar