14 dager igjen – det handler også om å lytte til hjertet

I Disneys klassiker «To gode venner» møter vi  revungen Todd og den snille hundevalpen Copper. De blir bestevenner med det samme de møtes. De leker sammen og oppdager nye ting hver eneste dag. En vakker dag skilles deres veier når Copper reiser bort med eieren sin for å lære seg å jakte. Et år senere kommer han tilbake til gården som fullvoksen jakthund. Jeg husker fortsatt hvordan hele min verden stoppet opp mens jeg som liten pike med store øyne stirret på lerretet der den voksne hunden jaget sin aller beste venn. Det var nesten ikke til å holde ut.

Dette var jo tross alt bare en Disney-film. Likefullt satte den spor i hjertet. Fordi den handlet om vennskap og respekt for andre som er annerledes.

Lite ante jeg dengang at dette faktisk ikke var det verste. At mennesker gjør langt verre ting mot dyr.

Men nå har opinionen begynt å våkne for alvor. Vi trenger din stemme også!!! Dette handler ikke bare om intellektuell forståelse, men om å bruke hjertet.

Både opinionsundersøkelser og det stadig økende engasjementet rundt NOAHs årlige fakkeltog mot pels viser at motstanden mot pelsdyroppdrett i den norske befolkningen er stor. Hele 7 av 10 nordmenn er nå for en avvikling av pelsdyrnæringen.

Motstanden mot pelsdyrnæringen har imidlertid vært sterk lenge. Spørreundersøkelser har gjentatte ganger vist at den generelle oppfatningen i samfunnet er at oppdrett av pelsdyr i bur ikke er etisk akseptabelt.

Velgerne er mot pelsdyroppdrett

En undersøkelse fra Opinion på vegne av NOAH viser at per 2015 er det store flertall av velgere imot pelsdyroppdrett.1 På spørsmål om de er «for eller mot at rev og mink holdes i bur for pelsens skyld» svarer velgerne slik: 90% SVs og Rødts velgere er mot, 84% av Miljøpartiet De Grønnes velgere er mot, 79 % av Venstres velgere er mot, 69 % av Arbeiderpartiets velgere er mot, 58% av Høyres velgere er imot, 56% av Kristelig Folkepartis velgere er imot og 52% av Fremskrittspartiets velgere er imot. Bare Senterpartiets velgere har ikke er klart flertall imot pelsdyroppdrett – her er 35% imot.

 

Kilde: Noah www.pelsut.no

Kommentarer

Skriv inn din kommentar