13 november 2016

Noen tror visst at vi er de eneste som tenker og føler…har selvbildet gått helt av skaftet?

Da jeg så fakkeltoget på Karl Johans gate i Oslo i går, et tog som ingen ende ville ta, da ble jeg dypt rørt. Hver fakkel representerte for meg et bankende hjerte bak den uverdige nettingen. Og jeg tenkte: Jeg håper, håper så inderlig, at alle rev og mink føler hvordan universet nettopp idag gir dem gaven av mange sjeler som ønsker dem godt. Jeg håper de føler hvordan vi sloss.

Hvis våre folkevalgte evner å ta inn over seg at de er nettopp det – folkevalgte – har de bare èn vei å gå nå: Få en slutt på denne uverdige behandlingen av dyr.

Om noen år er også Norge på lista over land som forbyr pelsdyrnæring. Da vil vi se tilbake med skam på hvordan vi kunne skade levende følende vesener av samme uskyld som et barn.

Kommentarer

Skriv inn din kommentar