10 juni 2017

«Jeg ønsker deg nok velkomster til at du holder ut den siste avskjeden»

Jeg var så heldig å være reservemor for denne praktfulle ulldotten i mange år…litt redusert innsats dog etter at pusinnen kom i hus.

Milo var en omplasseringshund som kom til min venninne og hennes familie. En eiegod sjel, full av hopp og sprett. Umiddelbar, betingelsesløs i sin hengivenhet til oss rundt, spretten som en superball, og alltid optimist.

Grunnet sykdom ble han avlivet rett etter påske. Det er beinhardt, men døden er en del av livet, enten det er tobente eller firbente familiemedlemmer.

Eneste karakteren i krimserien som har stått frem med fullt navn og egen personlighet

Den gode siden av å ha hatt Milo i livet mitt, er at han har blitt en viktig del av Wilma Linds univers. Han er hittil den eneste karakteren i krimserien som har stått frem med fullt navn og egen personlighet. Og dette skal bevares. Heldigvis gir litteraturen muligheter for å forlenge et liv. Milo skal få være med og ha sin rolle i mange bøker til. Kanskje betyr det ikke så mye for deg som leser, men for meg som elsket denne praktfulle ulldotten, gir det påfyll og glede å bringe sjelen hans videre i små gulldryss.

Og når avskjeden kommer er det bare å håpe at livet har vært balansert «nok», slik som i denne vakre historien:

«Faren og datteren ga hverandre en stor klem på flyplassen. Begge visste at dette kunne være deres siste møte – han var gammel og hadde ikke så lenge igjen, hun bodde langt unna og kunne ikke komme så ofte på besøk. Til slutt måtte hun gå til utgangen.

«Jeg er glad i deg. Jeg ønsker deg nok!» sa faren til datteren.

«Og jeg er glad i deg pappa. Jeg ønsker deg nok!»

En passasjer som sto i nærheten, kunne ikke la være å spørre hva de mente, når de ønsket hverandre «nok».

«Det er en hilsen som er gått fra generasjon til generasjoni vår familie» svarte mannen.

«Det betyr: Jeg ønsker deg nok sol til at livet ditt blir lyst. Jeg ønsker deg nok regn til at du setter pris på solen.

Jeg ønsker deg nok lykke til at du bevarer livslysten. Jeg ønsker deg nok sorg til at selv de små gledene blir store.

Jeg ønsker deg nok fortjeneste til at du får råd til alt du trenger. Jeg ønsker deg nok tap til at du er takknemmlig for det du har.

Jeg ønsker deg nok velkomster til at du holder ut den siste avskjeden

 

 

 

 

 

Kommentarer

Skriv inn din kommentar