23 oktober 2015

DETTE har du kanskje aldri trodd kan hjelpe deg

I motsetning til mye annet jeg skriver om i boka Kjemp for alt hva du har kjært, er dette faktisk en ørliten kvikkfix. TRE minutter – og dominanshormonet øker i kroppen.

Hva venter vi egentlig på? Moro er det også.

Bakgrunn for min interesse for powerposing skriver seg helt tilbake fra 90-tallet, lenge før ordet fantes i mitt vokabular, da jeg begynte å observere hvordan mine kjære mannlige kollegaer plasserte seg selv i sofaen og i stolen rundt møtebordet. De brukte kroppen temmelig annerledes enn meg, kunne jeg konstatere. Jeg observerte og observerte, bevisst og ubevisst. Ikke alltid helt uten irritasjon. Men oftest med undring. Hvorfor følte jeg meg så liten og beskjeden, mens de åpenbart følte seg store og mektige?

I videoen over forteller jeg om hva jeg begynte å gjøre. Leken ga uttelling!

Verre var det med de ekte motspillerne:

Det er mye snakk om janteloven i Norge, og et fenomen som virkelig har utviklet seg fra bygd til by til sosiale medier, er criticus infernalis (bygdedyret). Noe av det som beskrives av http://ikkepedia.org/wiki/ Bygdedyr, kjenner jeg godt igjen, og det kan vel nå kanskje utvides til også å omfatte en økt forståelse for elendigheten til både nettroll og plageånder: Typisk for bygdedyr er deres skepsis til oppegående mennesker. Når bygdedyr kommer i kontakt med oppegående personer inntar de forsvarsposisjon: Dypt nedsenket i kontorstoler i møtelokaler lager de konspirasjonstaktikk for å få de oppegående til å synke hen i fortvilelse og dermed måtte sette seg eller legge seg flate. Typisk for bygdedyr er at de er maktsyke og livnæ- rer seg på andres innsats og (…) i stillinger der de kan benytte arbeidstiden til å føre kontroll med andre. Bygdedyr skifter ofte ham når de går utendørs da de ellers ikke viser profil. Dette skyldes at bygdedyret tilhører samme hovedart som Kontrollene (criticus controllus infernalis). Kontrollene ble sensurert bort fra de norske folkeeventyrsamlingene da småbarn ble så skremt at de ikke ville vokse opp for dermed å utsettes for dem. Bygdedyr skremmes ikke av fornuft, men har ved flere anledninger vist at de forakter den. Underarten – criticus synus infernalis – som er overrepresentert (…) har derfor innført synsing som erstatning for fornuft. Tilbakemeldinger fra criticus infernalis er mer enn bare brysomme: De kan rett og slett oppleves som helsefarlige og nedbrytende, frustrerende og klamme.

Leken med sittestillinger, røde klær og rette skuldre ( som jeg beskriver i boken min) ga hjelp, men det måtte mer til. Her anbefaler jeg selvfølgelig å lese hele boka, som idag fredag 23. oktober 2015 har lagt seg på 10. plass på bestselgerlisten til Bokhandlerforeningen etter bare 7 dager i salg. Juhuuu! 🙂

Om du ønsker å vite mer fakta om selve powerposingen:

Utlandet: Carney og Cuddy m fl har forsket på powerposing (2010) Les mer HER om du vil vite mer om det de skriver.

De presenterer sine funn på Ted Talks. Se HER

Prof Linda Lar på BI har forsket på powerposing. Om du vil vite mer om makt og påvirkningskraft, se HER

 

Ønsker du foredrag?

Ta en kikk HER

Kommentarer

Skriv inn din kommentar