Blålysserien

Pyramidemysteriet

Forfatterens betraktninger:

Alle er litt redd for å føle seg annerledes. Astrid 12 år ser og vet ting som kommer fra andre steder enn hjernen. Men det er det bare hun som vet… og hun vet det egentlig ikke hun heller. Livet blir ekstra spennende med Den nye gutten i klassen, Yusuf… og når de skal oppklare et lite mysterium blir dagene svært intense og vakre. 

Litt om boken:

Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten hennes, og tvinger faren til å kjøre henne til stallen. Der finner de Rocky dødssyk. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og den nye vennen Yusuf begynner å undersøke hva som har skjedd. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å løse saken.

Les kapittel 1 her

Kjøp hos NorliKjøp hos ArkKjøp hos Tanum

Mysteriet med det forbudte bildet

Astrids klassevenninne Ine er desperat. Nakenbildet hun sendte til en venn sprer seg på skolen. Snart har alle sett.

 

Den som har fått bildet er sommerflørten Axel, men den som sprer bildet ser ut til å være kjæresten hennes, Petter. Astrid vil hjelpe Ine med å finne ut hvem det er som har spredt nakenbildet først. Hun overtaler klassevenninnen til å stole på Yusuf og la ham bli med og undersøke saken. Ekstra delikat blir det når Yusuf innrømmer at han selv har fått bildet på sin mobil, han nekter likevel for å ha delt det videre. Astrid ønsker å tro at han snakker sant. Venninnen stoler derimot ikke på ham. Verre blir det når Ine forsvinner sporløst. Hva har skjedd med henne?

Nominert til bokslukerprisen 2019!

Les kapittel 1 og 2 her: Kapittel 1 og 2

Kjøp hos NorliKjøp hos ArkKjøp hos Tanum

Mysteriet med Yusuf

Marie skal ha hjemme alene-fest, og alle i klasse 8B er invitert bortsett fra Astrid. Det må være en misforståelse. Astrid er opprørt. På vei ut av klasserommet blikker hun Marie. Det skulle hun ikke ha gjort.

Samtidig mottar Yusufs familie anonyme drapstrusler. De ber Astrids far om advokathjelp. Selv blir Astrid sittende hjemmemed hjernerystelse, mens festen begynner. Utpå kvelden får hun et bilde på mobilen av Yusuf og Marie som kysser. Hele verden går i knas.

Neste dag får hun vite at Yusuf ligger i koma etter å ha fått i seg dop på festen. HVem ga ham dopet? Tok han det selv, han som vanligvis hverken drikker eller doper seg? Er det noen som vil ham vondt? 

Denne gangen må Astrid stole på seg selv og løse mysteriet på egenhånd, mens frykten for å miste bestevennen jager i blodet. Mer enn noen gang tidligere må hun bruke hele seg, 

 

ASTRID OG YUSUF: Astrid går i 8. klasse. Hun bor sammen med faren sin, som er som advokat. Moren er lege og jobber i utlandet. På skolen har Astrid nylig blitt kjent med Yusuf, en ny gutt i klassen, som hun synes er veldig tøff. 

Kommer august 2019.

Mysteriet med trusselmeldingene

Kommer vinter 2020.
 
På en morgentur med hesten Rocky finner Astrid en sort søppelsekk med 6 kattunger som er kastet. Samtidig fortsetter bestevennen Yusuf å motta drapstrusler på mobiltelefonen. Begge sakene anmeldes til politiet, men Astrid klarer ikke å slå seg til ro. Hvem har kastet de små nøstene? Sakte men sikkert forstår hun sammenhengen mellom sakene, med god hjelp fra Yusuf og vennene.

Sagt om serien